EST. 2020

De weg naar een mobiele gin bar

Binnen acht maanden verbouwden wij een vintage Kip caravan uit ’78 tot een classy, multi-inzetbare mobiele gin bar die met trots de naam Baravan draagt.
Het was een lange weg met veel uitdagingen en waarbij de zin “nobody said it was easy” meerdere malen door ons hoofd spookte. Maar.. het resultaat mag er zijn!
Hieronder delen we ons verhaal; van het ophalen van de caravan, tot de verbouwing, uitdagingen, het resultaat en een enorme dankbaarheid.

Babyshower     /      Bedrijfsevenement      /      Bruiloft      /     Jubileum      /      Picknick & tuinfeest     /      Private dining      /     Verjaardag      /      Promotie

Toen een vriend ons op een advertentie van een originele Kip caravan uit ’78 wees, waren we direct verkocht. Deze Kip was geweldig en door de vorm echt perfect voor onze mobiele gin bar! Het bezichtigen resulteerde dan ook snel in het kopen van de caravan.
Vol trots reden we met onze parel terug naar het hoge noorden. Pas toen beseften we wat we hadden gedaan; we hebben gewoon een caravan gekocht. Een caravan!

Nog diezelfde dag zijn we begonnen met het verwijderen van het oude interieur, waarna we ons gefocust hebben op de vloer. Helaas ontdekten we direct dat grote delen van de vloer weggerot waren. Gelukkig kon deze gerepareerd worden met schimmelwerende verf, nieuwe balken en osb platen!
Nu we de eerste uitdaging hadden overwonnen, konden we beginnen met de wanden. We haalden de ramen eruit, creëerden nieuwe ramen, verwijderden houten wandplaten en vervingen de oude tempex. Ook moest het plafond worden verwijderd; deze bleek namelijk verbonden te zijn met de wand..

Bij iedere stap die wij zetten, werden we ons meer bewust van de (grote) uitdaging die wij op ons hadden genomen. Nog nooit hadden wij een caravan gekocht, laat staan verbouwd. En nu werden we “gedwongen” om de hele caravan opnieuw op te bouwen.. Dit resulteerde in het maken van een nieuw frame, lekkages verhelpen, nieuwe tempex en wandplaten monteren, wandplaten voorstrijken en behangen én nieuwe kozijnen en ramen maken. Ook werd de caravan voorzien van een nieuw plafond met verlichting, is de elektra opnieuw aangelegd en heeft de Baravan een geweldig nieuw interieur gekregen!

Door de verbouwing aan de binnenkant begon de buitenkant er zeker niet beter uit te zien. Geruime tijd hebben we zitten wikken en wegen hoe we die het beste konden aanpakken. Wij wilden een strakke, egale caravan en dat krijg je niet met verf. Daarom heeft Pascal de hele caravan voorzien van houten platen. De kleur hadden we inmiddels ook al bepaald dus we konden al snel vele stappen zetten. De kozijnen werden geverfd en de caravan werd voorzien van een kleurtje. Toen de menukaart ook nog werd gemonteerd kon onze blijdschap niet groter zijn!

Maandenlang werkten we iedere avond en weekend aan de Baravan. Er zijn genoeg momenten geweest dat we er doorheen zaten, dat we in de zoveelste ruzie belandden of dat de volgende tegenslag verwelkomd mocht worden.
Toch bleven we altijd vasthouden aan onze droom en op het moment dat de caravan dan ook écht klaar was, wisten we gewoon niet wat we zagen. We waren zó trots, zó blij en hebben dagenlang met een grote lach op onze gezicht rondgelopen. We konden alleen maar denken; “We did it! We hebben die originele Kip caravan gewoon omgetoverd tot een fantastische mobiele gin bar!”.

We zijn zo dankbaar voor alle hulp die we hebben gekregen. Hulp van Denise haar ouders, Massalt Banden voor de nieuwe banden, het aanleggen van de verlichting en het coaten van het onderstel, Stameta voor het creëren en buigen van de traanplaten voor de voor- en achterkant, Maré Steigerbouw voor het lenen van de steiger en uiteraard Studio Sigrid. Met haar ontwerp van de menukaart zette zij écht de kers op de taart!